Cursus: Borstvoeding basis scholing

Cursus: Borstvoeding basis scholing

Startdatum:
7 november 2024
13 december 2024

Locatie:
Medivus Opleidingen Den Haag

Tijdstip: 09.30 -15.30

Duur:
Voorafgaand zelfstudie e-learning ca. 2uur gevolgd door 5 uur praktijkles 

Kosten: € 175,00

 Erkend door het KCKZ, met PE punten

Borstvoeding de basis

Heb jij een passie voor de zorg van pasgeborenen en wil je jouw kennis en vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Deze cursus biedt jou de kans om nog beter voorbereid te zijn op de bijzondere taak van het ondersteunen van moeders tijdens hun borstvoedingsreis.

Tijdens deze cursus duiken we diep in de praktijk van borstvoeding, waarbij je praktische vaardigheden leert die je direct kunt toepassen. Je krijgt uitgebreide training in het herkennen van borstvoedingsproblemen, het aanleggen van de baby, en het begeleiden van moeders door de uitdagingen die zij kunnen tegenkomen.

Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan communicatieve vaardigheden. We leren je hoe je moeders op een empathische en ondersteunende manier kunt begeleiden, en hoe je hen kunt helpen om vertrouwen op te bouwen in hun eigen kunnen.

Een belangrijk onderdeel van de cursus is ook de WHO-code. Je leert alles over deze richtlijnen en hoe je deze kunt toepassen in je dagelijkse werk, zodat je moeders altijd onafhankelijk en op de juiste manier kunt ondersteunen

Wat ga je leren: 
Na deze cursus kennen de deelnemers de theorie van borstvoeding en kunnen ze benoemen wat de blauwdruk van de baby is, wat deze verwacht ten aanzien van borstvoeding en hechting, en waarom dit van cruciaal belang is voor de ontwikkeling van de pasgeborene.

Kortom, deze cursus biedt je niet alleen een schat aan kennis en vaardigheden, maar ook de tools om het verschil te maken in de levens van moeders en hun pasgeborenen. Schrijf je in en ontdek hoe jij nog meer kunt bijdragen aan een gezonde start voor elke baby!

Na de cursus:
Krijg je een Certificaat, en worden de PE punten automatisch bijgeschreven 

Verder leren?
Ook dat kan. Wij bieden verschillende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, op jouw eigen tempo.

Niveau
Deze cursus is voor iedere Kraamverzorgende  te volgen die passie heeft voor het vak.

Studievorm
De cursus bestaat zelfstudie van de theorie, met afsluitend een online toets. Daarna ga je praktisch aan de slag tijdens de praktijkles.

Vakbekwame docenten met passie voor het vak. Erkend lactatiekundige.

Zelfstudie van de theorie, met  een online toets, ca 2 uur. En een middag praktijk toepassing op locatie.

Wanneer je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen, ontvang je een certificaat en worden er PE punten bijgeschreven.

Waarom kiezen voor Medivus?

Meer informatie
Klik hier om contact met ons op te nemen of bel 085-1306500.

We zien je graag!